Dirigent

Ron Daelemans is geboren op 11 januari 1975 te Stein. Op 6 jarige leeftijd verhuisde hij naar Schaesberg, het tegenwoordige Landgraaf. Op 12 jarige leeftijd kwam in aanraking met de harmonie uit de wijk Het Eikske. In deze harmonie (Harmonie St. Michael) ging hij Saxofoon leren. Al snel wist hij dat hij beroepsmusicus wilde worden. Nadat hij de Mavo en Havo had afgesloten werd hij aangenomen aan het Conservatorium te Maastricht. Het eerste jaar studeerde hij alleen Klassiek Saxofoon bij Dhr. A.v. Velsen. In het tweede jaar begon hij tevens een opleiding als HaFa dirigent bij Dhr. J. Conjaerts.

Nog tijdens zijn studie werd Ron dirigent bij Fanfare St. Lambertus Schinveld, waar hij tot juli 2000 de dirigeerstok hanteerde. In 1997 werd hij aangenomen bij Fanfare St. Caecilia Nieuw-Einde, waar hij tot december 2001 werkzaam was. Van 2000 tot 2007 was Ron dirigent bij Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo (in 2007 benoemd tot eredirigent), waar hij op concours in 2002 lof der jury behaalde. Ook hanteerde hij de dirgeerstok bij de Koninklijke Fanfare St. Caecilia Jabeek (2003-2008). Momenteel is Ron dirigent bij Fanfare Harpe Davids Treebeek, Harmonie St. Cecilia Mechelen en Koninklijke Harmonie St. Philomena Chevremont en St. Laurentius Bemelen.

Ron is steeds op zoek naar andere mogelijkheden en vernieuwingen binnen de verenigingen. Dit resulteerde in samwerkingen met verschillende bekende artiesten (b.v. Chantal Janzen, Neet oet Lottum, Ernst Daniel Smid, John Bröcheler, René Shuman, Bläck Fööss en Glennis Grace) en zeer vele lokale artiesten.

Nadat hij zijn saxofoonstudie had afgerond startte hij zijn onderneming Daily Music Saxofoononderwijs met zijn slogan “Come and get the Saxappeal.” Ook is hij regelmatig te vinden op de “schutterswei” als muziekjury van de Schuttersbond St. Gerardus Amstenrade.

Tijdens zijn Master opleiding kreeg hij de kans om de Konklijke Militaire Kapel en Militair Musik Ober-Östereich te dirigeren. Een ander beroepsorkest wat hij mocht dirigeren is het harmonieorkest van de Royal Northern College of Music van Manchester. Dit deed hij tijdens de Masterclass van het WMC 2003 met als curcus leider James Gourlay.

Op 16 maart 2006 behaalde hij zijn Masterdiploma. Ook nu was zijn docent Dhr. Conjaerts. Het examen was in samenwerking met de Koninklijke Militaire Kapel de “Johan Willem Friso”.

Tegenwoordig is Ron ook docent directie aan de “Scuola di Musica Comunale “Giovanni Rinaldi”(Reggiolo-Italië).