Nieuws

Zondag 12 mei 2019 - Communie

Deze ochtend deden 27 kinderen de eerste heilige communie. De Harpe Davids was er bij om dit muzikaal te ondersteunen.

Om 9.15 uur was de Sint Barbarakerk open en verzamelden de muzikanten zich op het oxaal om de stoelen en muziek klaar te zetten. Hierna liep iedereen naar de basisschool Sint Franciscus om de communicanten op te halen. Zij waren nog druk bezig met de fotoshoot op de trappen van de school. Uiteraard werd er ook nog even een foto gemaakt met muzikanten erbij. Om 9.45 uur was het tijd om te vertrekken richting te kerk. Onder het spelen van een mars liepen de communicanten met hun familie achter de Harpe Davids aan naar de Barbarakerk.

Nadat de kerkbezoekers onder muzikale begeleiding plaats hadden genomen in de kerk namen de muzikanten hun plek in op het oxaal. Klaar voor de muzikale medewerking in de mis. De pastoor en de communicanten werden muzikaal de kerk in begeleid. Ook in de mis werd gemusiceerd waaronder natuurlijk ook onder de communie zelf.

Tegen 11.30 uur was de mis afgelopen. De Harpe Davids stond al buiten klaar toen de kerkbezoekers naar buiten kwamen. Het was fris maar de warmte van de zon maakte veel goed. Onder het spelen van een mars ging iedereen klaar staan om de communicanten te begroeten die als laatste naar buiten kwamen. Bij het oplaten van de geel-witte ballonnen speelde Harp het “lang-zullen-ze-leven”. Een mooie afsluiting van de mis. Voor de communicanten en hun familie het begin van een feestelijke dag.