Nieuws

Koningsdag 27 april 2019 -- de avond: koningsdagconcert

’s Avonds vond in de Brikke Oave het jaarlijkse Koningsdagconcert plaats. De avond werd door de Harpe Davids geopend met het Wilhemus. Nadat presentator Rob Bindels iedereen welkom had geheten, was het de beurt aan onze burgemeester Gerd Leers om een toespraak te houden. Uiteraard werden de gedecoreerden gefeliciteerd. Er was ook nog een prijsuitreiking. Van de versierde fietsen uit Treebeek en Langeberg waren negen kinderen genomineerd voor een prijs. In dit geval ging ieder kind met een prijs naar huis. Negen winnaars dus!

Het Koningsdagconcert ging verder met de drumband Harpe Davids onder leiding van Michel Wijnands. Zij brachten een viertal concertwerken ten gehoor. Hierna was het de beurt aan de Fanfare. Onder leiding van dirigent Ron Daelemans werd een gevarieerd muziekprogramma gepresenteerd. Voordat werd afgesloten met een traditionele mars werden de gedecoreerden nog eerst gefeliciteerd door de voorzitter van de Harp. Uiteraard gevolgd door een muzikaal “Lang zullen ze leven”.

Na een korte pauze was het de beurt aan Harmonie Orkest Concordia. Met dirigent Armand Wolfs werd een aantal mooie klassieke werken ten gehore gebracht. Na een slotwoord van burgemeester Leers sloot Harmonie Orkest Concordia af met het Limburgs Volkslied.

In het horecagedeelte van de Brikke Oave werd onder het genot van een drankje teruggeblikt op een geslaagde avond.