Nieuws

Fanfare Harpe Davids speelt mee in theaterstuk “Emma”

Fanfare Harpe Davids zal deze zomer een rol spelen in het theaterstuk “Emma”.

Het theaterstuk vindt plaats in de Emma schoenfabriek in Brunssum. Eind augustus is deze fabriek zo goed als leeg omdat Emma (170 medewerkers) tegen die tijd de verhuizing naar één centrale locatie (Bedrijventerrein Dentgenbach in Kerkrade) achter de rug heeft. “Ons bedrijf is maar wat trots dat FSI juist Emma heeft uitgekozen om haar honderdjarig bestaan op een culturele wijze te vieren”, laat algemeen directeur Tom Hermans weten.

Theaterstuk Emma gaat over een dag uit het leven van de werknemers van de schoenfabriek. Een dag die ogenschijnlijk normaal begint. Maar dankzij de inmenging van de acteurs van Toneelgroep Maastricht, de samenzang van de schoenmakers van de Emma-fabriek, de komst van de Harpe Davids en gardedansers, groeit deze bedrieglijk gewone dag uit tot een heel bijzondere.

De première vindt plaats op zaterdag 25 augustus en is aansluitend te zien t/m 2 september 2018 (alle dagen om 20.00 uur). De kaartverkoop is inmiddels gestart. ‘Emma’ is een voorstelling van Toneelgroep Maastricht in coproductie met FSI, Emma Safety Shoes, Cultura Nova en IBA Parkstad (www.toneelgroepmaastricht.nl).

Hoofdrollen zijn er voor o.a. musicalster Suzan Seegers (Op zoek naar Evita, Les Misérables, My Fair Lady) en een 87-jarige: veiligheidsschoenenfabriek Emma, opgericht in 1931 en in 2018 wereldwijd actief.

Artistiek leider Servé Hermans tekent voor de regie en brengt de medewerkers van de Emma schoenfabriek, acteurs van Toneelgroep Maastricht, gardedansers en natuurlijk Harpe Davids!

Meer info op: http://www.toneelgroepmaastricht.nl/voorstelling/emma

Tickets kunnen worden besteld via: http://www.toneelgroepmaastricht.nl/voorstelling/emma/speellijst